7 نکته مهم در تربیت کودک، برای والدین باهوش

به گزارش مجله سرگرمی، تربیت کودک، از وظایف والدین است که ناآگاهی در آن، تاثیر بسزایی در آینده کودک دارد. در این مقاله 7 نکته تربیتی که والدین باهوش در پرورش بچه ها خود بکار می برند، آورده شده است.

7 نکته مهم در تربیت کودک، برای والدین باهوش

والدین می توانند از پرورش و تربیت بچه ها خود لذت ببرند ولی گاهی این کار همراه با احساساتی همچون گناه و اضطراب از پرورش و رشد ناصحیح همراه است. حتی گاهی ممکن است والدین به صورت ناخودمطلع، باعث ایجاد افکار ناراحت نماینده مانند شک و تردید، انتقاد شدید و نگرانی در فرزندان شوند. برخی از والدین ممکن است اجازه دهند احساسات ناخوشایندشان در تصمیم گیری هایشان تاثیر بگذارد، آن ها به خاطر اینکه خودشان مضطرب نشوند فعالیت فرزندان خود را محدود می نمایند ولی والدین با هوش و با ذهن قوی اجازه نمی دهند احساسات و افکار ناخوشایند، تصمیماتشان را تحت تاثیر قرار دهد و با تمام توان در جهت رشد و شکوفایی استعدادهای درونی کودکشان کوشش می نمایند.

در اینجا هفت نکته که والدین باهوش در خصوص پرورش و تربیت کودک خود به کار می گیرند، آورده شده است.

1- شما باید به بچه ها نشان دهید که چطور قوی باشند.

تا زمانی که خودتان مهارت های مناسب را نداشته باشید، گفتن این جملات به بچه ها، که شجاعانه عمل کن یا جنبه های مثبت هر چیزی را ببین، تاثیری ندارد. اگر می خواهید درباره احساسات به بچه ها چیزی آموزش دهید باید اول با احساسات خود راحت باشید تا بتوانید آن را به فرزندتان منتقل کنید. در واقع بچه ها بیشتر از آنکه به حرف های شما گوش نمایند از رفتار شما الگوبرداری می نمایند.

2- بچه ها، اعتماد به نفسشان را از تجربه اول بدست می آورند.

اینکه شما کودکتان را آرام نموده یا تشویق کنید آسان است ولی آنچه اهمیت دارد این است که کودکتان بتواند در نبود شما نیز با اعتماد به نفس و آنگونه که باید عمل کند. بچه ها باید یاد بگیرند خودشان مشوق خودشان باشند و احتیاج دارند که در طول زمان بارها و بارها با انجام کارهای خوب داشتن انگیزه درونی و اعتماد به نفس را تمرین نمایند.

3- اشتباهات می توانند بزرگترین معلم زندگی باشند.

وقتی فرزندتان اشتباهی می نماید و شما سریعاً آن اشتباه را رفع می کنید ممکن است همان موقع آن را فراموش کند ولی فرزندان احتیاج دارند که یاد بگیرند چگونه شکست بخورند و چگونه از اشتباهشان برگردند. والدین مطلع اجازه می دهند که فرزندشان به طور طبیعی با مسائل و مسائل سر راهشان روبرو شوند و به آن ها یاد می دهند که اگر دوباره با چنین مسئله ای روبرو شدند چطور با آن برخورد نمایند.

4- اعتبار دادن به احساسات فرزندان، کلیدی برای مطلعی آن هاست.

یک والد باهوش هیچ وقت نمی گوید نترس او همواره می گوید من میدانم احساس ترسناکی است، ولی مطمئن هستم که تو می توانی این کار را انجام دهی. والدین مطلع می دانند چه چیزی در کودک حس خوب ایجاد می نماید و با ایجاد حس خوب در کودکشان، به او یاد می دهند که چگونه احساساتشان بر تصمیماتشان تاثیر می گذارد.

5- درد و مبارزه همواره بد نیست.

مهم است که بچه ها در برابر درد محاظت شوند ولی این همواره هم درست نیست. احساس درد و مبارزه، درس های ارزشمندی از زندگی به کودک می دهد. والدین با ذهن قوی کودک خود را حمایت می نمایند تا خودش قدرت مبارزه کردن را بدست بیاورد.

6- پایبندی شما به ارزشهایتان تصمیم گیری در خصوص فرزندان را آسان می نماید.

چه یک تصمیم کوچک مانند اجازه دادن به یک کودک هفت ساله برای رفتن به یک جشن تولد یا یک تصمیم بزرگتر مثل اینکه به کودکتان اجازه دهید با دوستش بیرون برود، فرقی نمی نماید اگر شما ارزش هایتان را بدانید، می توانید بهترین تصمیم را بگیرید. زیرا وقتی شما به یک سری اصول و ارزش پایبند باشید فرزندتان نیز ارزش های شما را می داند و هنگام دریافت چنین تصمیماتی مسلما خیلی زود با کودکتان به توافق خواهید رسید. والدین مطلع به جای وقت گذرانی با دوستان و رسانه و عمل کردن تحت تاثیر آنان، بر اساس اعتقادات و ارزشهایشان عمل می نمایند و تصمیم می گیرند.

در تربیت کودک خود قاطع باشید!

7- نظم و انظباط با مجازات یکسان نیست.

مجازات فرزندان، برای پرورش و رشد، باعث رنجش آن ها و یاد دادن نظم و انضباط به بچه ها باعث دریافت تصمیمات بهتر آنان در آیندشان می گردد. والدین باهوش بجای تنبیه و مجازات کودک برای کاری که درست انجام نشده، تمرکز خود را برای بهتر انجام دادن کار، در دفعات بعدی او می گذارند.

اصول ده گانه در تربیت کودک

آیا کتک زدن بچه ها برای تربیت آنها ضروری است؟

چگونه از تشویق و پاداش دادن برای تربیت کودک استفاده کنیم؟

در آخر

برای خود و کودک خود توانایی های ذهنی بسازید.

به این معنی که به کودکتان آموزش دهید که برای هر مشکل یا مسئله ای بتواند واقع بینانه فکر کند و احساساتش را مورد آن مسئله، مدیریت و کنترل کند و در نهایت اقدام مثبت را درباره آن انجام دهد. به این مجموعه رفتار، قدرت و توانایی ذهنی می گویند که هرچه قدرت ذهنی بیشتری ایجاد کنید فرزندان نیز به بهترین شکل رشد و پرورش می یابد.

blogpo.ir: بلاگ پو | اینجای دنیای ما وبلاگنویس هاست

mykonos.ir: میکونوس: سفر به زیباترین شهر یونان

منبع: setare.com
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 124825

به "7 نکته مهم در تربیت کودک، برای والدین باهوش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 نکته مهم در تربیت کودک، برای والدین باهوش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید